Roberta Rocks!

Roberta Rocks!

Deze week kregen we de kans om een exclusieve tasting bij Roberta mee te maken. En hoe gezellig was dat!

Deze nieuwe pastabar van Tom Boonen en zijn vrouw Lore vind je in het centrum van Sint-Truiden. Wij kunnen het alleen maar toejuichen dat het menu van de hand is van een rasechte Italiaanse vrouw... en dat kan je nogal proeven! Zij en het hele team hebben ons zo hartelijk verwelkomd, zoals dat alleen maar bij een famiglia Italiana kan!

Samen met de meiden van Fivemoreminutes, South and Pepper , DailyJolien en enkele andere bloggers uit Sint-Truiden en omstreken startten we er met een overheerlijke vermouth-tonic en  antipasti schotels. Het menu van Roberta bestaat uit enkele originele voorafjes, zoals een Build-your-own Bruschette-board met allerlei tapenades. Heaven! 

Daarna was het natuurlijk tijd voor de lekkere pasta's! En niet zomaar een simpele pasta, maar lekkere regionale specialiteiten zoals garganelli (met wodka!), orechiette en strozzapreti. Dat vind je haast nergens! Neem daarbij nog de traditionele smaakvolle sauzen all'arrabbiata, 'Cacio e Pepe' (pecorinokaas en peper) uit Rome of een heerlijke bianco met Venetiaanse Vongole & het plaatje is compleet. Je kan er trouwens ook terecht voor een heerlijke carpaccio van octopus of rundsvlees als voorgerecht of tiramisu als dessert. Nog enkele volle Italiaanse wijntjes voor dit allemaal door te spoelen en onze avond kon niet meer stuk.

Kortom: wij vonden het echt top aan de lange houten tafel, net zoals bij ons thuis wanneer la mamma kookt.

Maar Roberta kan er zeker ook wat van! 

Roberta Pastabar
Plankstraat 12
Sint-Truiden
Website

 

 

Frying and grilling: the healthy way.

Frying and grilling: the healthy way.

Thaise Massaman curry met pompoen, ananas en wilde rijst

Thaise Massaman curry met pompoen, ananas en wilde rijst