Frying and grilling: the healthy way.

Frying and grilling: the healthy way.

Onverwacht bezoek of zin in een hartige snack?
Snacktastic to the rescue!

Vandaag maakten we voor het eerst kennis met dit toestel van Fritel. De uitgelezen kans om enkele van onze Siciliaanse receptjes en hartige snacks eens op een nieuwe manier klaar te maken.

IMG_0705.jpeg

Met de SnackTastic® kan je namelijk op een gezonde manier frituren, bakken en grillen. Daarnaast kan je er producten op een correcte manier in ontdooien en opwarmen. Je kan er in een mum van tijd snacks en gerechtjes mee bereiden, zoals gehaktballetjes, bitterballen, mini-pizza's en allerlei aardappelgerechten. Je kan er zelfs muffins en cakes in bakken!

Het allerleukste aan de Snacktastic is dat het past binnen een gezondere levensstijl. Dankzij de Hot Air Technology hoef je namelijk bijna geen vetstof te gebruiken. Wel kan je een halve of hele eetlepel olijfolie gebruiken om je ingredienten mee te kruiden. Je kan het toestel hierdoor ook binnenshuis gebruiken. Gedaan met die vervelende geurtjes tijdens het frituren :)

Time to Experiment

We zijn wel al bekend met het merk Fritel (omdat we regelmatig van onze bekende arancini smullen die we steevast in hun dubbele friteuse gooien)... maar frituren zonder olie?! Dat hebben we eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd. Vandaag proberen we zoete aardappelfrietjes en een quiche uit in het toestel. Benieuwd wat dat geeft!

Ook de Grilltastic® testen we graag even uit voor jullie met onze heerlijke Siciliaanse auberginerolletjes, een van de favoriete recepten uit ons kookboek. Check de receptjes en foto's hieronder om zelf aan de slag te gaan!

Op het menu: 

- Arancini van risotto en inktvisinkt met dragon en mascarpone + paprikacreme
- Auberginerolletjes met pistachepesto, ricotta en kruidenyoghurt (recept)
  (uit 'Bowl Food')
- Zoete aardappelfrietjes (recept)
- Groentenquiche met paprika, prei en ui
- Leftover pasteitjes met ricotta en pesto

 

Gebruiksvriendelijk

Daarnaast is het toestel ook zeer gebruiksvriendelijk. De voorverwarmingstijd bedraagt slechts enkele minuutjes. Voeg alle ingrediënten toe, stel de temperatuur en tijd in en de rest doet het toestel. Via een geluidssignaal weet je perfect wanneer je bereiding klaar is. Kortom, de Snacktastic is een multifunctioneel toestel dat je heel wat smakelijke momenten zal opleveren!

De Snacktastic heeft een super handig digitaal menu. Het toestel is snel voorverwarmd en de rest wijst zichzelf uit. Via de leuke geluidsignalen hoor je meteen wanneer je gerechtje klaar is. De Grilltastic is opvallend snel en makkelijk schoon te maken. De anti-aanbaklaag zorgt er in eerste instantie voor dat je efficient en zonder vetstof kan grillen. De grillplaten kan je er met een klik uithalen om af te wassen. Big plus if you ask us! Zeker in vergelijking met een traditionele grillpan.

Aanrader?

De gerechtjes die we testten zijn allemaal goed gelukt. Onze arancini waren goudbruin, zoals het hoort en de frietjes lekker en krokant. Ook de quiche is goed gelukt in het toestel. Wel moesten we even de keuken doorzoeken naar een kleine bakvorm die in het toestel past :) Wij zijn alvast tevreden van het resultaat!

& ondertussen al aan het watertanden bij de lekkere bruschette en panini die Magali vast en zeker voor ons gaat klaarmaken deze zomer ;) 

Smakelijke groetjes!

XOXO

Chloe & Magali

 

 

 

Kruidige zoete aardappelfrietjes

Kruidige zoete aardappelfrietjes

Roberta Rocks!

Roberta Rocks!