Keepin' it Sweet with Anna Olson

Keepin' it Sweet with Anna Olson

Deze week werden we uitgenodigd door Food Network voor een master class by the one and only Anna Olson.
And we totally love her!

De bekende Canadese patissier was op bezoek in Brussel om ons te laten kennismaken met haar nieuwe televisieserie op Food Network. Nu, ik ben eigenlijk helemaal geen dessertpersoon (al dat afwegen en al die vaatwas, pff!). Maar net als Magali vind ik het wel leuk om bij te leren op vlak van patisserie. Daarom vonden we dit wel de ideale gelegenheid om iets op te steken van Anna!

In een leuke, leerrijke workshop leerde ze ons een typisch Canadees botertaartje en zoete chocoladen koekjes maken. Daarnaast toonde ze ons ook haar werkwijze voor een hartige kaassoufflé met groene kruiden en Parmezaanse kaas. Het ijs werd al snel gebroken met een leuk grapje en het bleek een leuke, leerrijke namiddag te worden. Anna werd tijdens de workshop bijgestaan door haar man Michael. Een grappige chef-kok die ze leerde kennen in het restaurant waar ze beiden werkten. How romantic! 

Anna is volgens ons een geboren leraresVan klassieke muffins en gebak over heerlijke zelfgebakken broden tot complexe souffles en taarten, Anna legt het je graag stap voor stap uit. Ze vertelt met passie over haar recepten en geeft daarbij leuke anekdotes en haar gouden tips voor succesvol gebak. Haar specialiteit is om gekende gerechten om te toveren tot iets speciaals, door er haar eigen personal touch aan te geven. Of het nu gaat om een simpel basisrecept zoals pannenkoeken of een exotischer dessert zoals Zwitserse meringue, ze geeft iedereen het vertrouwen om aan de slag te gaan.

 

We namen ook een kijkje in haar bakboek 'Bake with Anna Olson', waarin ze haar favoriete gerechten uit de televisieserie bundelde. Met meer dan 125 recepten lijkt het boek echt wel de moeite! 

Voor wie meer wil zien van Anna raden we aan om haar serie 'Bake with Anna Olson' te checken op Food Network. Vanaf 8 mei is ze iedere werkdag te zien om 17u! 

Heb je zelf zin om in de keuken te duiken? 
Check dan Anna's recept voor een Canadees botertaartje met peccanoten

Happy baking!

 

 

 

 

GALLERIJ

Butter Tarts with Toasted Pecans

Butter Tarts with Toasted Pecans

Bowl Food Fever

Bowl Food Fever