Basilicum Pesto

Basilicum Pesto

Basilicum is een van onze favoriete kruiden. Of het nu gaat om Frans basilicum, Thais basilicum of paars basilicum, we love it all!

Een van onze favoriete receptjes met basilicum is pesto. Super easy en bomvol smaak. Het leuke aan pesto is dat je het op zoveel manieren kan gebruiken. Roer het door een pasta of wat rijst, gebruik het als dip of dressing bij een slaatje of smeer het op een toastje met wat gegrilde vis of groenten. Yum! Mijn favoriet gerecht met pesto is trofie alla pesto genovese. Dit is een soort pasta uit Genova die typisch met aardappelschijfjes (yep, you read that right, pasta EN aardappelen!) en pesto genovese wordt opgediend. 

In dit recept gebruiken we dus basilicum, maar je kan dit even goed vervangen door jonge spinazie of bijvoorbeeld rucola, voor een pittiger resultaat. In plaats van de pistachenoten kan je blanke amandelen of pijnboompitten gebruiken. Dus je kiest zelf waar je zin in hebt. Het is wel belangrijk verse producten en een kwalitatieve olijfolie te gebruiken om de lekkerste smaak te verkrijgen. 

Hope you like it!


 

RECEPT

Wat heb je nodig?
voor 4 personen

  • Een handvol vers basilicum
  • Een of twee teentjes verse knoflook
  • 50g parmigiano en/of pecorino
  • 100g pistachenoten
  • 50g extra vergine olijfolie
  • snufje grof zout of fleur de sel
  • stamper en vijzel

Doe de pistachenoten samen met het zout en de teentjes look in de vijzel en stamp tot een grove massa. Voeg het basilicum toe en stamp fijn. Voeg er daarna beetje bij beetje de kaas aan toe en blijf mengen. Nu voeg je er geleidelijk olijfolie aan toe tot je een romige, smeuïge saus bekomt. Klaar!

Tip: Pesto maak je best in een stamper met vijzel. Heb je dit niet? Dan kan je een mixer gebruiken, maar let op dat het mengsel niet te veel opwarmt. Het mes van een mixer zorgt namelijk al snel voor een bittere smaak.

HOMEMADE PESTO

 
Een nieuwe start!

Een nieuwe start!