Stockholm Stories

Stockholm Stories

Uitzicht over de stad

 

De hoofdstad van Zweden is er eentje om in te kaderen. Stockholm wordt gezien als een van de mooiste steden van de wereld en ligt tussen de mooiste meren die tot aan de Baltische zee reiken. Het glinsterende water en de verschillende eilanden geven Stockholm haar unieke karakter. Overal waar je kijkt is er water. In de zomer kan je zwemmen in de meren en in de winter kan je schaatsen op het bevroren water. How cool is that! 

magie in het oude stadsgedeelte

De beste tijd van het jaar om Stockholm te bezoeken zou tijdens de lente en de zomer zijn omdat de dagen dan het langst zijn. Toch raad ik je aan om de stad te bezoeken tijdens de eindejaarsperiode. De stad lijkt dan wel magisch met de feeërieke lichtjes en de gezellige kerstmarkt in de charmante historische stad die bedekt wordt door een witte laag sneeuw. Het oude stadsgedeelte Gamla Stan is trouwens een van de belangrijkste trekpleisters van Stockholm. Je wandelt er door kasseien straatjes, kastelen, middeleeuwse huizen en een heel aantal musea en gallerijen. De sfeer is ontspannen en de inwoners zijn erg vriendelijk. Bovendien spreekt bijna iedereen Engels, ideaal als je de weg kwijt bent! 

Ook het centrum voor kunst en cultuur Kulturhuset is een belangrijke trekpleister. In het gebouw aan het Sergels Torg-plein worden vaak tentoonstellingen georganiseerd over fotografie, mode, kunst en technologie. Wie van shoppen houdt, kan terecht in de Västerlånggatan, de winkelstraat met ontelbare souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Verder vind je in Södermalm en Östermalm erg leuke designwinkels en originele kledingwinkels.

In mijn ogen staat Stockholm enorm voor op veel andere steden in Europa. Niet alleen op vlak van mode en design, maar ook op vlak van milieu en gezondheid. De stad staat namelijk erg bekend om haar waardering voor de natuur. Er is geen grootstad die meer groene ruimte heeft dan Stockholm. Dit merk je als je door de stad dwaalt en je de frisse, gezonde lucht inademt.

Supermarkt in stockholm

Er is bovendien een enorme aandacht voor sport en gezonde voeding. Je vindt er erg leuke supermarktjes zoals Nytorget Urban Deli met lekkere gezonde producten, een saladbar en notenbar. Heb je zin in iets lekkers? Dan kan je er na je boodschappen allerlei gezonde smoothies, vers fruit, granola en andere lekkere gerechtjes krijgen.

Ook telt de stad een heel aantal koffiebars waar je kan genieten van de fika, de Zweedse naam voor de traditionele koffiepauze. Daarna kan je de stad in trekken om ontzettend veel hippe restaurants te ontdekken met, of course, erg mooie Scandinavische interieurs. Nook is een van die leuke restaurantjes dat zeker een bezoekje waard is: hip en trendy met een creatieve keuken typisch voor Stockholm. 

Stockholm kent dus voor ieder wat wils. Of je nu houdt van shoppen, cultuur, natuur of lekker eten, Stockholm is the place to go!

Catering fun & de Week van de Smaak

Catering fun & de Week van de Smaak

Zalmtartaar

Zalmtartaar