NOOK - Stockholm

NOOK - Stockholm

Acht uur. Zaterdagavond. Geen reservatie. 
Na een dagje shoppen in de stad, zijn we op zoek naar een leuke plek om iets te eten. Zo kwamen we voorbij dit leuk restaurantje. Er werd ons verteld dat de kans klein was om nog een tafeltje te bemachtigen dus waren we al bijna uit de deur toen de gastheer ons terugriep. Een koppel was niet komen opdagen en zo krijgen we alsnog een plaatsje! Gelukkig, zou later blijken. Want hoe lekker is het daar bij Nook!

We worden vriendelijk onthaald en krijgen onmiddellijk gratis water en een menukaart aangeboden. Die ziet er aantrekkelijk en innovatief uit met Zweedse gerechten gecombineerd met Aziatische accenten. Ook het interieur is hip en er heerst een gezellige, laidback sfeer in de zaal. De vloer is betegeld met een zwart-wit schaakmotief en er hangen verschillende grote industriële lampen aan het plafond. 

De fusion keuken is geïnspireerd door street food en fine dining. Van het hapje tot het nagerecht proef je de vakmanschap in de keuken. Als voorgerechten namen we de bisque van kreeft en de rundstartaar gevolgd door de filet van griet en het gerookt kalfsvlees. Alles wordt mooi, maar niet te pretentieus gepresenteerd en proeft als niets dat je al ooit gegeten hebt. De gerechten zijn erg verfijnd en gebalanceerd, met voldoende pit. De prijs valt ook heel goed mee: voor 380 SEK of 38 EUR heb je al een 3-gangen menu. De kelners van Nook zijn erg vriendelijk en weten waarover ze spreken. Ook de wijnen die de sommelier aanraadt zijn fantastisch. Al is de wijnkaart wel wat aan de dure kant, de pairings maken dat helemaal goed. Trouwens, alcohol is helaas in heel Zweden erg duur :(

Ben je in Stockholm en heb je voor een keer geen zin in kötbullar?
Reserveer dan zeker een tafeltje bij Nook. You won't regret it!

Gegrilde Halloumi met granaatappel en munt

Gegrilde Halloumi met granaatappel en munt

Catering fun & de Week van de Smaak

Catering fun & de Week van de Smaak