Fiesta in Sevilla

Fiesta in Sevilla

Een van de mooiste reizen die we tot nu toe maakten, was een rondreis door Andalusia. Het zuidelijkste deel van Spanje waar de zon altijd schijnt en de mensen altijd gelukkig lijken, is een echte trekpleister voor toeristen die van zon, zee, cultuur en lekker eten houden. Andalusia stond al lang op onze bucket list. En in juni, na een drukke periode van televisie en belangstelling, genoten we van de rust die de regio te bieden heeft.

We vertrokken in de kuststad Malaga, waar we genoten van enkele dagen zon, zee en strand. Daarna reden we door de leukste dorpjes Mijas Pueblo en Ronda naar Sevilla en Granada, steden rijk aan prachtige culturele trekpleisters en mooie natuur. We gingen zelfs tot bijna in Marokko en bewonderden de azuurblauwe zee in Tarifa en de aparte Moorse stad Cadiz. 

Stunning Sevilla

Als je me vraagt wat het mooiste stipje op onze reisroute was, zeg ik meteen Sevilla. Er heerst een magische sfeer in de stad die ik met geen woorden kan beschrijven en ik had echt het gevoel dat ik op een speciale plek was beland. Tel daarbij nog wondermooie flamencodanseressen en talloze taperias en het plaatje is compleet. 

Sevilla is de vierde grootste stad van Spanje. Hoewel er heel wat inwoners wonen, vind ik niet dat je dit echt merkt. Het is eerder een gezellige stad met op elke hoek wel een cafeetje of taperia waar de locals genieten van een praatje met een lekker glas wijn. Het wordt wel erg druk in de stad tijdens de Semana Santa of de 'Heilige Week' en 'La Feria de Abril', het grote feest in april waarbij iedereen de flamenco danst en de sherry rijkelijk vloeit. 

Where to sleep?

Onze kamer met priveterras in casa 1800

Onze kamer met priveterras in casa 1800

Als uitvalsbasis kozen we Casa 1800, perfect gelegen midden in de Joodse wijk Santa Cruz in het historisch centrum van Sevilla. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de grootste gotische kathedraal ter wereld: 'Catedral de Santa Maria de la Sede' en de Giralda-toren. Het hotel is gevestigd in een gebouw uit 1864 dat vroeger een paleis was. Het interieur van het hotel is erg romantisch, de bedden liggen heerlijk en de meisjes die er werken zijn uiterst behulpzaam. Het hotel heeft ook een dakterras met enkele mooie terrassen en een zwembad. Het dakterras biedt een ongelooflijk uitzicht over de kathedraal en het historisch centrum waar je even helemaal kan wegdromen.

Wij vinden het heerlijk om een fiets te huren en zo de stad te verkennen. Je kan dan zoveel meer zien op enkele dagen en ondertussen werk je de tapas die je onderweg niet kan weerstaan er weer helemaal af ;) win-win! 

Where to go?

HET SPAANSE PLEIN

HET SPAANSE PLEIN

Een attractie die zeker een bezoekje waard is, is het prachtige Alcazar paleis, dat dateert uit de middeleeuwen, toen Sevilla de hoofdstad van het Moorse Rijk was. Zo indrukwekkend dat het zelfs een plekje kreeg in de serie Game of Thrones! Ook het Parque de Maria Luisa is een waar paradijs. Dit historische stadspark is het grootste groene park van Sevilla. Je vindt er mooie wandelpaden, paviljoenen, fonteintjes, historische monumenten en tuinen met verschillende planten en bloemen. Het Spaanse Plein of Plaza de Espana vind je wat verderop. Het plein is bijna 50.000 vierkante meter groot en is versierd met keramische tegels, bruggen en weelderige decoraties. In het midden van het plein staat een grote fontein en je kan er zelfs een mini-boottochtje doen op een kleine vijver.

 

Where to eat?

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Als je bent zoals ons en het liefst van alles een beetje neemt, dan zullen de tapas in Sevilla je zeker bevallen! Wij deden een tapas-tour doorheen de stad (per fiets, of course!) en lijsten hieronder nog snel even onze leukste adresjes op voor als jullie zelf een keer op pad gaan. Veel plezier in de magische stad Sevilla!

-  Bar Alfalfa
   Simpele en lekker. Sfeervolle zaak waar de locals komen.
-  Mercado de la Calle Feria
   Leuke overdekte markt met verse groenten en vis. Je kan er bovendien ook verse zeevruchten, gin-tonics en Spaanse tapas krijgen van
   ibericoham tot sushi.
-  La Chala 
   Leuke bar met fusion tapas, een beetje moeilijk te vinden maar de zoektocht volledig waard!
-  Duo Tapas 
   Hippe tapasbar met heerlijke gerechtjes en lekkere Spaanse wijnen.
-  Eslava
   Moderne tapasbar die al meermaals in de prijzen viel met de gerechtjes die ze serveren.
-  La Azotea
   Heerlijke wijn en tapas voor een eerlijke prijs
-  La Fiorentina
   Bekende zaak met de lekkerste ijsjes met originele smaken! Probeer zeker hun citroensorbet, out
   of this  world!

 

Het Feestmenu

Indische kipcurry met chutney van kokos

Indische kipcurry met chutney van kokos