Aloha!

Aloha!

Wat een week! De afgelopen dagen rennen we van project naar project en koken we tot in de vroege uurtjes. Leuk! En nog leuker als we alle positieve reacties horen :) Duizendmaaldank daarvoor <3

The Italian Gathering

Deze week kookten we voor de eerste keer een Italian sharing dinner voor een vijftigtal genodigden van Brems Doors. We begonnen met wat schuimwijn en aperitiefhapjes, gevolgd door verschillende antipasti die we serveerden op, hoe kan het ook anders, houten planken van bij Brems. Auberginerolletjes met pistachepesto, gevulde champignons, parmaham, pecorino, Siciliaanse olijven, huisgemaakte focaccia, een tomatendip enzovoort. Plenty to go around 

Il primo piatto of het voorgerecht was onze verse pasta met ricotta en spinazie, die in mooie gietijzeren pannen aan tafel werd geserveerd. Het hoofdgerecht bestond uit een aantal gerechten: Porchetta met kruiden, geroosterde pompoen en gegrilde groenten. Leuk om de potten zo op tafel te zetten! #sharingiscaring!

Afsluiten deden we met een dessert op basis van citroen en limoncello dat altijd in de smaak viel tijdens ons popup-avontuur... en we hebben niemand horen klagen :)

De Smaak van Toen

Op vraag van de bibliotheek in Beringen deelden we zaterdag hapjes uit aan de alle bezoekers ter ere van de Week van de Smaak. Dit jaar is het thema 'De Smaak van Toen'. Daarom kozen we voor een gerecht dat ons met nostalgie doet terugdenken aan onze grootvader. Hij maakte vroeger altijd verse pasta voor heel de familie. Ook al is hij niet meer bij ons, we denken nog vaak aan hem en zijn kookkunsten en het was heel speciaal om deze herinnering te delen met de mensen in de bib. Naast pasta, proefden ze onze toastjes met amandelpesto en onze arancini, lekkere risottoballetjes met een creme van paprika. De hapjes vielen gelukkig zelfs bij de kleinste boekenwurmen in de smaak. Voor herhaling vatbaar!

 

Story Awards 2016

Zaterdagavond waren we uitgenodigd voor de glamoureuze Story Awards, waar Vlaamse acteurs en actrices in de prijzen vielen. Het thema was 'Aloha Chic' en dit was te merken tot in het kleinste detail. De lekkere drankjes en hapjes vielen ons natuurlijk meteen op... Verse oesters, tropical seafood & schotels vol sushi...what more do you need? Dat hebben de mensen van Atelier V heel erg goed gedaan. Yummy!

But the show must go on: Nathalie Meskens zong de longen uit haar lijf en ging aan de haal met de prijs voor beste actrice! Ook onze favorieten Karen Damen, Jani en K3 wonnen awards. Dik verdiend!

We dansten en speelden roulette tot in de vroege uurtjes en gingen voldaan naar huis met enkele hippe Montattoos als herinnering aan deze leuke avond.

XOXO

Chloe & Magali 

 

 

 

 

Indische kipcurry met chutney van kokos

Indische kipcurry met chutney van kokos

Gerookte mosselen met peterselie en witte wijn

Gerookte mosselen met peterselie en witte wijn