About drink festivals and food markets

About drink festivals and food markets

Jeneverfeesten Hasselt

Het afgelopen weekend kon je terecht in Hasselt voor de jaarlijkse jeneverfeesten. In het stralende herfstzonnetje konden de bezoekers proeven van talloze jenevers en lekkere hapjes. Naast jenever in alle smaken en kleuren, kon je er terecht voor muziek, dans, tentoonstellingen, straattheater en de ondertussen traditionele kelnerloop waarbij obers met een plateau en fles jenever door de stad racen. Wij namen zondag ook een kijkje op dit feest waar de drank rijkelijk vloeit en de drinkliedjes door de straten galmen...

Ontelbare standjes, leuke terrasjes en pure gezelligheid: genoeg voor een heel weekend plezier. Ook ons favoriete chocoladehuis Boon was dit jaar weer van de partij. We proefden er huisgemaakte jenevertjes uit chocoladen glaasjes en genoten van het zangtalent van de 'zingende barmannen'. Bovendien kon je er een gigantische chocoladen jeneverfles winnen. 

Hungry for more?

In het culinair dorp kon je je honger stillen met de originele creaties van verschillende Hasseltse restaurants. De teams van De Kwizien, Osteria Moretti, Het Smaaksalon, Aan het Water, Mario Holtzem, Ogst, de Zes Zinnen, Raoul 'Kroket' Bijnens en Art Choc verwenden onze smaakpapillen met creatieve gerechtjes met een vleugje jenever. 'Bruut' zorgde dan weer voor heerlijke cocktails met een twist zoals de 'Jen & Tonic' (which we loved!) op basis van jenever, thee en tonic.

Enkele chefs entertainden het publiek door de messen te kruisen in de 'Kook Battles' georganiseerd door Fritel. Zo bond Alexander Reniers van 'Osteria Moretti' de stijd aan met Didier Verbelen van restaurant 'Aan het Water'. Ze kregen 30 minuten de tijd om een lekker gerecht in elkaar te boxen met een aantal ingrediënten, waaronder venusschelpen, mosseltjes, pasta en room. Het eindresultaat werd door een vakkundige jury beoordeeld op smaak, presentatie en het enthousiasme van de chef tijdens het koken. Alexander Reniers mag zich de verdiende winnaar noemen, hoewel de klassieke maar pittige spaghetti vongole van Didier Verbelen de jury zeker ook kon smaken.

 

Mercado Antwerpen

Een andere culinaire hotspot dit weekend was 'Mercado' in Antwerpen, die zaterdag opende voor het grote publiek. Whenever in wereldsteden als Londen, Barcelona of New York, doe ik niets lievers dan de leuke foodmarktjes te verkennen. Ik geniet van alle geuren en kleuren en hou ervan om op te gaan in de gezelligheid en allerlei nieuwe wereldse gerechtjes te proberen. 'Geweldig!' dacht ik dan ook toen ik hoorde dat 'Mercado' zou openen in Antwerpen.

De overdekte markthal is gevestigd in het voormalige postgebouw op de Groenplaats en heeft dertien foodstandjes, twee bars, een bloemenstand en winkel. Er heerst een gezellige drukte waarin je het lekkerste uit de wereld kan ontdekken. Denk maar aan Mexicaanse streetfood, Maleisische curries, Japanse sushi bowls (we sure love us some bowl food ;)) of een bord Libanese mezze. Daarnaast vind je er kwalitatieve verse producten zoals zeevruchten, kaviaar en gerijpte entrecote. Ik geef toe: sommige gerechtjes zijn nogal prijzig, maar dat vergeet je gelukkig al snel door de ongedwongen sfeer die de prachtige ruimte vult.

We dronken een lekker wijntje, proefden makreel met dashi, een bowl met sushi, de Pomme Moscovite van Sepideh en een hele schotel verse schaal- en schelpdieren. Natuurlijk wilden we de rest ook proberen, but there is only so much a girl can eat...

Dus natuurlijk plannen we ons volgende bezoekje al;)

 

 

Amazing Anthropologie

Amazing Anthropologie

Feelgood Friday

Feelgood Friday